Assetto Corsa

vše co se týká závodních simulátorů a her

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod Hanz.77 » 26.9.2016 11:09

Sorry za OT: Jen jsem zaslechl slovo iRacing a nahodou jdu kolem. Tak jsem si to přečetl a jenom poznamenam ze tam se tyhle problemy neresi. Auto nastaveno v zakladu podle telemetrie tak jak ho dostavaji teamy. Jestli chces ladit tak prosim. Ale pak pocitej se spoustou dalsich faktoru. Je fakt ze tve lazeni nemusi vydrzet motor po celou dobu zavodu. A o namapovani benzinu v prubehu zavodu asi nema smysl ani mluvit.
I kdyz i s base ( zakladnim set-upem se da zajet paradni zavod) .
Tot asi vse. Uz zase jdu. A mlcim. ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
Uživatelský avatar
Hanz.77
  
  
 
Příspěvky: 1645
Registrován: 24.3.2012 20:08
Bydliště: Nurburgring, Le Mans,Monza,Spa,Brno,
PSN ID: GT-Racing-cz_H77

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod ToyRipper » 26.9.2016 11:54

iRacing je jina liga. Funguje to super. Na PS4 to jaksi ale nejede vid :/
Uživatelský avatar
ToyRipper
 
 
 
Příspěvky: 550
Registrován: 15.1.2013 16:36
PSN ID: ToyRipper

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod derek » 26.9.2016 12:57

v iRacingu jsou auta nastavena podle telemetrie z reálu? Hele to se mi moc nezdá hned z několika důvodů. Nastavení (i to základní) je hlavně u závodních aut dobře střeženým tajemstvím a pochybuju, že by to někdo dal ke sdílení do nějaký videohry.. :D Za další i kdyby tyto data měli, tak je strašně těžký tyto poznaky převést právě do hry, aby to co nejvíc odpovídalo reálu. iRacing je sice drahej, ale kdyby to tak bylo, tak by ta hra měla trochu jinou cenovku.. :D Jako všechny hry se to dělá od oka, někomu se to podaří více, někomu méně.
Hamilton nedávno prohlásil, že ten ultra simulátor co mají oni se moc neliší od běžně dostupných simulátorů na PC nebo PS. Pokud vím tak zkoušel hru F1 2014/15, nevím jestli zkoušel něco na PC.. :D
Já osobně můžu porovnat např. právě assetto s GT6 a výsledek? Moc se to neliší, každá hra má něco a jelikož je assetto dost ceněný simulátor, tak je na tom GT opravdu dobře, hlavně co do obsahu..
derek
 
Příspěvky: 74
Registrován: 22.3.2012 13:30

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod Hanz.77 » 26.9.2016 14:24

On iRacing take ma jinou cenovku. Nechci se nijak tedy dohadovat nebo spekulovat ale co jsem cetl i se bavil s lidmi co se mnou jezdi tak je to prave tak ze kdyz se dava nove auto do iRacingu tak vyvojari k nemu potrebuji prave data z telemetrie. Jinak ho tam proste nenacpou. Ono uz jenom za to auto vysypat 12$ je cena tomu asi optimáni. Nerikam ze to je real to asi nikdy nic nebude ale je to proste pozitek. ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
Uživatelský avatar
Hanz.77
  
  
 
Příspěvky: 1645
Registrován: 24.3.2012 20:08
Bydliště: Nurburgring, Le Mans,Monza,Spa,Brno,
PSN ID: GT-Racing-cz_H77

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod ToyRipper » 26.9.2016 14:58

Je mi jedno jak do do iRacing vyvojari nacpali, ale rozhodne to funguje. A s Hanz77 vybavenim to funguje jeste lip. Doposud proste nej co jsem mel moznost vyzkouset. Assetto ma slusnou fyziku, ale feedback do volantu jeste dost vazne. Jako tradicne podotknu, snad to dodelaji :roll:
Uživatelský avatar
ToyRipper
 
 
 
Příspěvky: 550
Registrován: 15.1.2013 16:36
PSN ID: ToyRipper

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod derek » 26.9.2016 15:20

pokud by chteli nasimulovat chovani a rychlost auta, tak by potrebovali telemetrii z Q a hlavne ze zavodu, no vkastne spis z nekolika zavodu.. Protoze i kdyby ziskali telemetrii i pouze z jednoho zavodu, tak na zaklade tohoto delat vykon nebo simulovat chovani nelze. Trat muze sedet, pilot se dobre vyspi, maji stesti.. Jestli to nekde ofiko psali, tak je to jen dobra reklama na iRacing.. Mozna by jim neco dali treba z treninku nebo tak neco, ale z toho se pozna houbelec a navic by se to konkurenci nejspis moc nelibilo.. :)
derek
 
Příspěvky: 74
Registrován: 22.3.2012 13:30

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod Hanz.77 » 26.9.2016 16:05

Ok. Uz mlcim. Nechtel jsem a ani nechci zasirat tady uplne jine vlakno. Vzdyt kazdy ma tu moznost si to vyzkouset za 5$ na tri mesice.
Sorry za OT.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Paddockforum
RB8 1:24, RB6 1:20, Williams FW13B Renault 1:20,Audi R10 TDI 1:24,Ferrari F310B 1:20,Ferrari F10 1:24,
Poslední dokončeno:
Wolf WR1 F1 - Tamiya 1/12
Rozestavěno:
McLaren MP4/6 - Tamiya 1/12
Uživatelský avatar
Hanz.77
  
  
 
Příspěvky: 1645
Registrován: 24.3.2012 20:08
Bydliště: Nurburgring, Le Mans,Monza,Spa,Brno,
PSN ID: GT-Racing-cz_H77

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 26.9.2016 22:56

já si myslím, že bohatě stačí když auto vyvýjí tovární tým než ho předá zákaznickým týmům. To trvá rok i více a mají tolik dat na flashce, že se z toho hoši v iRacignu akorát tak poserou. A bohatě to stačí na to aby měli dostatek údajů k pořádné simulaci. Není třeba mít SETUP top týmu z Le Mans nebo Blancpain, to dá rozum i malému dítěti že takové data se neposkytují. Na druhou stranu pokud, sledujete nějakou sérii a dění okolo, tzn i zákulisní drby atd., tak dobře víte že tolik toho na GT3 zase nastavit nejde, myslím v takovém rozsahu aby byli velké rozdíly mezi auty. Jsou to drobné odchilky do plusu či mínusu. Ten zásádní rozdíl dělají gumy a mapování motoru, jinak řečeno zda jede na 101% výkonu nebo jen 90%. Top týmy jednou na přeraz jelikož mají love na to po závodě celý motor/převodovku atd repasovat či rovnou pořídit nový. Ty týmy do počtu škrábou po večerech žmolky z gum a cedí olej. :-D
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 30.9.2016 13:51

Vyšel patch a je to přesně dle předpokaldu, teď už to každý.

Před Patchem Mugello s F40 na gold 1:56,500
Po Patchi gold 2:00:000

perfektně s tou hrou vyjebávají :-D

No nic no
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod ToyRipper » 30.9.2016 14:34

A krome casu neco novyho? Odstupy na auto pred tebou? Opravenej zvuk? Private lobby?
Uživatelský avatar
ToyRipper
 
 
 
Příspěvky: 550
Registrován: 15.1.2013 16:36
PSN ID: ToyRipper

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 30.9.2016 15:01

ToyRipper píše:A krome casu neco novyho? Odstupy na auto pred tebou? Opravenej zvuk? Private lobby?



tak o tom ani Kunos neuvažoval, opravili jen ten framerate ci jak se to pise, pridali dve obtiznosti ( very HARD/EASY) nova trať, auto, nastavení pozice kde startovat v QUICK RACE, rozsah otačení volantu a údajně trochu zpomalili AI. Jinak nic, jo a vydali DLC Japanese PACK tak ze pridali cca 12 Special eventů. Prostě klasický HOVENSHIT :lol:
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod Redjous75 » 30.9.2016 19:34

Jako super, že odstranili to drbání obrazu jinak nic moc. Ano zpomalili i když některé eventy jsou spíš svou povahou úplně nevyvážený, tak že v jednom eventu na Imole dáte na Aliena druhýmu 9 sec v 5 kolech a pak v podstatě jedete to samé ale třeba v o třídu jiném voze a na stejné tratí dojedete s vypětím na 6 fleků se ztrátou 16 sec bez jediné Vaší chybky. Pak juknete na nejrychlejší kola soupeřů před Vámi a zjistíte že jezdí o pár desetin horší kola než Vy, ale stejně je nedojedete, jelikož oni je zajíždějí kolo co kolo kdežto Vy se k nejrychlejšímu kolu propracováváte s teplejšími pneu, lehčím vozem apod. To bych nejraději pak vzal ten disk a vyhodil z okna.
Jinak nová trať úplně ale úplně k ničemu snad tak pro Driftery jinak obr nuda. Zůstává tak zatím jen ten super pocit z řízení auta. Na nějaký Season pass můžou zapomenout. Max koupím Porsche a nějakou reál závodní trať toť vše.
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
 
Příspěvky: 849
Registrován: 21.3.2012 23:53
Bydliště: Pardubice
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 1.10.2016 00:35

No tak po důkladnem zahrání všech eventů co byli nemožné zůstává nadále jejich část nemožná, jako prostě pořád ti idioti jezdí o 3s na kolo rychleji, úprava v AI spočívá jen v tom že když se nedej bože dostanu před ně tak je udržím místo do 4té zatáčky do 8mé :-D Barča s R8 nemožná a Imola s Exigem taky,no a Huracan na Valle? nevím co dělat víc proto aby mi to zatáčelo tak jako jim, jinak by to možná i šlo :-) Zůstali tu ještě dva HOT LAPy které jsou mimo Monza a Silverstone s R8 LMS. Přitom s MP4-12C na Silverstonu stáhly čas o 2,5s a tu R8 nechali. Žádám o PATCH PATCHe :-D
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod ToyRipper » 1.10.2016 09:36

Assetto chrape ve skrini. Jeste 15patchu a snad si zajezdime!
Cazzo italiano porca putana!
Uživatelský avatar
ToyRipper
 
 
 
Příspěvky: 550
Registrován: 15.1.2013 16:36
PSN ID: ToyRipper

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod markoduno » 1.10.2016 18:47

Kurňa.....to je ale drsné vyznání lásky :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
markoduno
  
  
 
Příspěvky: 1952
Registrován: 21.3.2012 23:18
Bydliště: Čáslav - dílna za garáží
PSN ID: GT-Racing-cz_MK

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 2.10.2016 18:57

Tak jsem vyjezdil všechny HOT LAP na zlaté časy, první na světě :-D
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod Redjous75 » 2.10.2016 22:38

No Michale tohle je opravdu obdivuhodný. Absolutně nechápu jak to dáváš. Osobně jsem zaseklej v kariéře před GTčkama v těch šampionátech po osmi a 20 ti kolech. Jako dám závod dva ale pořád dokola ten samej systém tratí to musel bejt fakt vyhulenej pomatence co psal kariéru. Tak když nemám traťe tak nepíšu přeci kariéru dlouhou jako dálnici. Prostě mě to po dvou závodech nebaví a už vůbec ne když vím že po Imole bude, Nurb GT, pak Silverstone, Mugello a pořád do kola.
Každopádně Full Gold event v Assetu. Kurva to musel bejt záhul jako sviň :lol: :lol:
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
 
Příspěvky: 849
Registrován: 21.3.2012 23:53
Bydliště: Pardubice
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 3.10.2016 10:11

hele ja mám kariéru na 87%. Chybí mi jen ty GT Extreme, je to jak říkáš, pořád stejné tratě ve stejném pořadí a tady na 30 a více kol. To je asi i důvod proč mě tolik (spíš) bavili ty Eventy. Jasně, před Update tam byly řekněme 3x možná 4 co byly absolutně nejetelný, což jsem si několikrát ověřil na různých fórech či na youtube, ovšem po update tam zůstal ještě jeden dost na hraně, který jsem fakt musel dřít, a dokonce jsem se u toho učil ladit káru :-D Netušil jsem, že to v dnešní době někdy ještě řeknu, ale bylo to fakt poučné, člověk musel jet opravdu čistě a přesně a pak nemusel jet ani tak rychle, no jak říkám někdy je méně více :-) Takže takhle si představuji licence či eventy, které jsou těžké ale jdou zajet když člověk v sobě najde chuť se něco přiučit či se zlepšit. Není to jako v Gran Turismu kde to člověk jen odjezdí a nic z toho.

Když jsme jezdili online Monzu s GT3, tak jsme jezdili okolo 1:51min, na Gold je třeba pokořit 1:49. Vůbec jsem nechápal jak, použil jsem setup a stejnak nic, jenže pak jsem pomalu začal zrychlovat a teď je z toho 1:48,7xx min no prostě paráda.
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod xanavigtr » 4.10.2016 21:14

Je tu někdo koho to nebaví a je mi schopen řekněme na týden půjčit placku??

Mám digitálku a nemohu odstranit poslední PATCH. Případně pokud někdo ví jak na to tak sem s radou, potřebuji hrát bez patche, online k tomu nepotřebuji.

Díkes
Uživatelský avatar
xanavigtr
 
 
 
Příspěvky: 273
Registrován: 23.6.2014 15:18

Re: Assetto Corsa

Příspěvekod pavel67 » 5.10.2016 00:03

Mám dotaz na ten PATCH. Ve hře je nějaký info, ale nevím, jestli se mi to stáhlo nebo kde to najdu, nebo jestli je to někde na Store?
Asi by to mělo být volný, ale neproběhlo nic tak jako vždycky když hry nabírá aktualizaci - zeptá se a chce potvrdit. Nic takovýho jsem nezaznamenal.
...každej má něco, já jezdím...
Uživatelský avatar
pavel67
 
 
 
Příspěvky: 1056
Registrován: 21.3.2012 23:09
Bydliště: kósek vod Brna :-)
PSN ID: pavel67_cz

PředchozíDalší

Zpět na ostatní závodní simulátory a hry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron