Včera som nešiel RB Cup, uprednostnil som po pretek organizovaný po dlhšom čase v mojom obľúbenom Live for Speed na PC. Príjemná zmena, až zarážajúce, ako je v niektorých veciach tento skoro nevyvíjaný produkt troch ľudí stále lepší ako Gran Turismo - spustenie za pár sekúnd, plynulá grafika, online včera 21 ľudí bez problému, zaheslovaný server, modrá vlajka, žltá vlajka, číselné rozostupy medzi autami, púšťanie plynu pri radení, odpísanie prevodovky pri zlom radení, pit stop na vlastnú päsť, vietor, simulácia pneumatík, nastavovanie vecí počas jazdy, natankované pred štartom len koľko treba, setupy áut na stiahnutie na nete, spojka na tlačítku,
http://forum.czechlfs.net/showpost.php?p=138689&postcount=70 štatistiky po preteku, alebo čo milujem - že po prejazde cieľom môžem ísť ďalej. Pravda, áut je tam len pár generických a tratí nie je veľa, ale kupodivu toto nám nikdy nevadilo. Feeling z jazdy je už v GT6 podobný, čiže vynikajúci.
Jo a pri "inevitable" kontaktoch (druhý pretek sa išiel s otočeným poradím) sa TROŠKU pohne geometriou, podľa sily nárazu atď, ak sú to len ťukance tak sa nič vážne nemôže stať. A pravdaže si počas jazdy vyberiete či chcete v boxoch opraviť poškodenie (dĺžka záleží podľa závažnosti poškodenia).
Edit: Ešte jednu skvelú vec spomeniem - v boxoch je možnosť odovzdať auto tímovému kolegovi, ktorý čaká na nete - vynikajúce pre endurance preteky.
Ešte doplním: Možnosť hocikomu v miestnosti poslať svoj aktuálny setup, a možnosť kompletne si zablokovať príjem správ ("mínus" na numerickej klávesnici).