Penalizace

Archív
Uživatelský avatar
SJ.sprint
 
 
Příspěvky: 633
Registrován: 22.3.2012 10:25
PSN ID: GT-Racing-cz_SJR
Bydliště: Milovice nad Labem

Penalizace

Příspěvek od SJ.sprint »

Tak dovolil bych si navazat na diskuzi o pentlich pro Tramka.
UVOD: Moc se važim(e) prace od organizatoru a pořadatelu zavodu-za to osobně ode mě velky respect!!! Ale take tim jste se upsali k tomu že na vas budou padat protesty ,stižnosti,protesty na protesty a td. ;) Každy máme nejaky nazor a vždycky chceme spravedlnost a nebo to tak citime... Ale v jednom se shodmem chceme zavodit ...chceme zavodit kvalitně a samozřejmě proto jsou tady nejaky pravidla! **KONEC UVODU**

A ted' zpatky k penalizaci Tramka. Muj nazor: A ten je že penalizace pro Tramka (PENALIZACE Č2) je dost tvrda a vubec neni nutna !!! Proč? Tak za 1: Když byla penalizace udělěna, Pepa ani nevěděl,neboli neuvědomil si, že tato penalizace(č2) se tyka odjeteho zavodu. Uvědomil si to až po reakci Eddieho: cituji:

Eddie **Pepo udělil si penalizaci číslo 2 a ta by do výsledků závodu zasáhla, tak napiš jak to je zamýšleno, aby to mohl Martin zapracovat do výsledku**

KDR: **Jakto penalizace dvě je posun o deset míst v dalším závodě ne?. Jo teď už to vidím je to zamyšlené pro konkretní závod . No to je mě pak, ale líto bohužel není jiná možnost . Rád bych nechal Jirkovi jen průjezd boxy ,ale jak nevěděl, že se tam nesmí pak během závodu je to jeden přejezd za druhým. Bohužel právě na horizontu při přímém přejetí toho retarderu není potřeba ubrat plyn a úsek je možné přejet takto naplno, kdežto pokud se chceš vyhnou retardéru bez ubrání plynu to nejde. Tím tedy Jiří byl prostě pocelou dobu nevědomě zvýhodněn. Není jiná možnost. Možná je to tak i lepší. Hold GV je už za námi a alespoň na NURBU bude moct bojovat zase naplno a né, že ho odflákne, jak psal.**

...Tak že domnivam se že Pepa to tak nemyslel a nechtěl puvodně zasahnout penalizacemi do odjeteho zavodu na GV. . . Ale ups penalizace zni jak zni a zustala platna !!!

A za druhe: když se podivate na replay tak zjistite že o nejake zvyhodněi nemuže byt ani řeč.Jel jsem za ni Tramisem 10 kol a že by se nejak na horizontu zvyhodnil -tak to ani nahodou!!!

Zavěr: Ja od sve osoby-že se Sergej jmeniji :lol: .,od startovniho čisla "29"., od sveho nicku GT-Racing-cz_SJR :P vznašim neoficialni protest proti penalizaci č2, ktera byla udělena dobremu a ferovemu zavodniku z startovnim č "23" a nickem GT-Racing-cz_TRA.
Zakladatel Karate-do říkal: "Zbraň musí být pokračovaním ruky".
Já říkám: "Volant a pedály jsou pokračováním mozku ...
Uživatelský avatar
markoduno
  
  
Příspěvky: 1995
Registrován: 21.3.2012 23:18
PSN ID: GT-Racing-cz_MK
Bydliště: Čáslav - dílna za garáží

Re: PENALIZACE -GT CUP 2012

Příspěvek od markoduno »

dovolte mi také názor:
Ten horizont a jeho pentle byla hloupost. Proč můžeme v esíčkách jezdit po betoně a na horizontu ne? Trávu beru, ale beton je beton a hotovo. Ale tak to bylo dáno a nedá se s tím nic dělat.
Druhá věc je to, že i když jsem to nejel, tak dávat pentli za 4x(5x) přejetí betonu na horizontu ze 40 kol.....dost drsné. Myslím, že dost lidí to tam nevybralo přesně a to ne jednou. Píši z vlastí zkušenosti. V testech jsem se tam nechtěně ocitl několikrát. Někdy to prostě jinak nešlo. JInak bych vylítl ven za hrizontem.
Proto bych byl také osobně pro, aby se ta pentle neudělovala. Alespoň ne v tomto případě.
Ale admini jste vy a rozhodnutí je na vás. Je to čistě můj názor. Jen bych nerad ztratil dobrého amatérského pilota na celou sezónu
Uživatelský avatar
eddie
 
 
Příspěvky: 744
Registrován: 22.3.2012 07:05
PSN ID: GT-Racing-cz_EM
Bydliště: Ústí n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: PENALIZACE -GT CUP 2012

Příspěvek od eddie »

Rozhodoval o penalizací Pepa a bylo by teď nerozumné to brát asi zpět...to ty pentle můžeme pomalu zrušit....a také si musí každý uvědomit, že admin je jen hráč jako jste vy a nemůže nikdo po něm chtít, aby celé dny zkoumal jenom videa....oficiální protest byl prošetřen a zbytek bylo jen adminovo posouzení situace.

A udělení penalizace přeci není důvod k odstoupení ze šampionátu....to by v reálné F1čce moc jezdců šampionát nedokončilo.
Naposledy upravil(a) eddie dne 25.3.2012 15:49, celkem upraveno 1 x.
GT není hra...GT je životní styl.[/size]
Uživatelský avatar
markoduno
  
  
Příspěvky: 1995
Registrován: 21.3.2012 23:18
PSN ID: GT-Racing-cz_MK
Bydliště: Čáslav - dílna za garáží

Re: PENALIZACE -GT CUP 2012

Příspěvek od markoduno »

Jak jsem napsal...vy jste admini a vy jste se rozhodli. To se nedá nic dělat. Jirka to musí hold zkousnout a jít dál. Jen jsem napsal svůj názor. Snad tento trend pojede dál a neupadne v zapomění. Myslím tu aktivitu. Toliko vše z mé strany . Už se těším na NURB. Doufám, že vyjede alespoň jednou safety car, abych se mohl přiblížit předposlednímu :-D
Uživatelský avatar
Trámek
 
 
Příspěvky: 771
Registrován: 22.3.2012 16:39
PSN ID: TRAMEK-CZ GT-Racing
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: PENALIZACE -GT CUP 2012

Příspěvek od Trámek »

!!! POZOR POZOR !!!

Chtěl bych tímto poprosit všechny kdo se účastní, nebo by se dále chtěli účastnit debaty ohledně mých penalizací, ať to dále PROSÍM NIKDO Z VÁS NEŘEŠÍ. Děkuji moc, vše jsem si telefonicky vysvětlil jak s Martinem(Eddiem), tak s Pepou(Redjousem) a chtěl bych to tedy tady z mé strany nadobro ukončit a dále to neřešit, i když jsem to vlastně rozpoutal já. Děkuji všem za pochopení a soustředte se na další závod... fakt díky moc.

ps: rozhodnutí komisaře Redjouse je platné-akceptuji ho-a nic se na něm nebude měnit
Pokusím se k tomu postavit jako chlap, ale věřte, nebude to lehké a sám nevím jak to se mnou dopadne
Mometálně jezdím Gran Turismo Sport. Playseat home made, TV UHD 4K, PS4 PRO + volant T300 RS. Trámek
Uživatelský avatar
osiwaru
Příspěvky: 1406
Registrován: 21.3.2012 21:50

Re: PENALIZACE -GT CUP 2012

Příspěvek od osiwaru »

Po domluvě s Trámkem, zamčeno.
derek
Příspěvky: 74
Registrován: 22.3.2012 13:30

Penalizace

Příspěvek od derek »

Tak co tu máme 1) 30s za menší prohřešky (???) 2) pilot bude zařazen na konec (za něco) 3) průjezd boxy za přejíždění pit čáry 4) vyloučení ze šampíku (za něco) No dost dobrý.. :) Prohřešky proti pravidlům by se měly posuzovat individuálně hlavně co se týče katování, protože když jezdec vyjede 5x za 40 kol dostane v případě trámise pencli č.2, kdo vyjede 10x pak dostane co?? A při 20x CO??? Sice asi nevěděl, že je katování na horizontu zakázaný, ale to je jeho problém (a to jenom 5x) tak asi nevyjížděl úmyslně, ale prostě to někdy nevyšlo.. Posuzování je samo složitý, ale když sou zaplý pencle v gt5 tak se hra taky neptá, jestli to bylo úmyslný nebo ne a pencli prostě napaří.. Sice trochu drsný někdy, ale z pohledu hardcore férový a člověk si dává sakra pozor na čáry a tak by tomělo bejt. Bylo by možná lepší, aby se dávala časová penalizace za katatování třebas takto: za každý úmyslný vyjetí mimo trať 3s, to by v případě trámise bylo 15s v cíli a to je přijatelnější než skoro DQ.. prostě tady by to chtělo individuální přístup.. Kdo by katoval celej závod tak DQ atd. Trochu si s timhle trošku pohrát. Jelikož je v závodě mnoho nejrůznějších incidentů od ťukanců až po kamikatze, tak by tohle chtělo posuzovat taky trochu jinak. Máme za sebou zatim první race, tak update pravidel by neuškodil..
Uživatelský avatar
SJ.sprint
 
 
Příspěvky: 633
Registrován: 22.3.2012 10:25
PSN ID: GT-Racing-cz_SJR
Bydliště: Milovice nad Labem

Re: PENCLE

Příspěvek od SJ.sprint »

to Derek: Souhlasim s tebou. Nemuže se brat to tak že: hele tady mame 4 druhy pentli tak jednu z nich dostaneš.V některych připadech to bude chtit opravdu,jak již řekl Derek,individuální přístup :!: :!: :?:
Zakladatel Karate-do říkal: "Zbraň musí být pokračovaním ruky".
Já říkám: "Volant a pedály jsou pokračováním mozku ...
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
Příspěvky: 859
Registrován: 21.3.2012 23:53
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR
Bydliště: Pardubice

Re: PENCLE

Příspěvek od Redjous75 »

Udělení penalizace je vždycky velmi složitá situace a není vždy jednoduché ani příjemné rozhodovat, jenže rozhodnutí nakonec padnout musí Dereku samozřejmě všechno by šlo, hrát si s pravidli, rozhodovat se individuálně, posuzovat, přiklánět se k citlivě jednodušším rozhodnutím, jenže je tu vždycky to : ,,jenže , proč, ale já to a to" a nakonec by z toho byl guláš během sezóny bez jasných hranic Pravidla jsou jasně danná. P1 - menší prohřešek, P2 hrubé porušení ( není to tak jak píšeš : za něco ), P3 špatný pit - průjezd atd. Tudíž je to asi tak že po závodě někdo musí zkontrolovat x hodin záznamu každého pilota zatáčku po zatáčce což ani nebylo a ani nebude úmyslem. Vše vychází z toho že si někdo všimne nečeho neobvyklého ze záznamu a prošetří se to a vzejde rozhodnutí. Pravidla jsou jasně daná a budou letos dodržována. Nic mezi tím nebude. Příkladem nám může být opět reál z Malajsie v F1 kdy H.Kovalainnen dostal 5 míst na startu dalšího závodu za neumyslné předjetí pilota před sefety čárou v kole s safety car o pár metrů. Velmi , velmi tvrdý trest. A co se stané ?. Nic prostě jej musí příjmout : bylo rozhodnuto.

Všeobecně kucí penalizace a jejich plnění bude vždy přísnější a je potřeba si to uvědomit. Bylo chybou že minulý rok jsme byli velmi benevolentní a nepostihovalo se. Letos chceme jen udržet samozřejmě atraktivitu ale i lepší apřístup nás všech k dodržování všech pravidel.To neznamená jen přípavu vozu ale i jasné nastudování všech pravidel před samotným závodem, co se smí , co né, co může být jinak atd. Je to náročnější, težší a složitější ale zato se dostanem zase o kus dál v našem závodění.Jsme všichni si myslím přátelé a zavodíme v seriálu který vzešel z mnoha online závodů, zkušeností pro zábavu, vyřádění se, přiblížení se alespoň kouskem k něčemu co voní závodním životem a to proto že nás to baví a každou neděli usedáme na x hodin k závodu s rozbušeným srdcem. Pentle neslouží k tomu abychom se nějak sráželi na vzájem, ale k tomu, že ukážou chybu, která se stala abychom jí příště neopakovali. Opakuju penalizace jsou nepříjemné ale nutné a můžou potkat každého z nás a to si piště že budou i v budoucnu, čeká nás velmi náročná sezóna a incidenty budou a kdo je bude řešit bude muset učinitrozhodnutí tak už to chodí. Poprosil bych jen pro příště abychom se již nepouštěli do obšírných debat na téma penalizací, vyjádření ostatních k danému tématu. Nerozebírejte rozhodnutí jiných aniž by jste byli aktéři incidentů, nepřiklánějte se na ničí stranu zda je penalizace přísná nebo není, není to o Vás. Mějte svůj názor, ale není dobré si tu povídat kdo měl pravdu a kdo né a rozčeřovat atmosféru. Všechny incidenty se pro příště budou rešit formou mob., tel, e-mailu apod. Výsledky se pak všichni dozvíme v konečném rozhodnutí ,které bude nezvratné.
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
Příspěvky: 859
Registrován: 21.3.2012 23:53
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR
Bydliště: Pardubice

Re: PENCLE

Příspěvek od Redjous75 »

To Sergej : Při porušení pravidel neexistuje něco jako ,, individuální přístup" . Taková to forma vede jen k ke spekulacím. A to nemluvím o souboru obrovského textu k tomu co se smí a co né. Už takhle mají někteří problém přelouskat celé propozice :D
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
derek
Příspěvky: 74
Registrován: 22.3.2012 13:30

Re: PENCLE

Příspěvek od derek »

To skoro vypadá jako nulová tolerance a docela se divim, že to schytal jen jeden.. :twisted:
Uživatelský avatar
eddie
 
 
Příspěvky: 744
Registrován: 22.3.2012 07:05
PSN ID: GT-Racing-cz_EM
Bydliště: Ústí n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: PENCLE

Příspěvek od eddie »

No hoši kontrola zabere hóóódddnnněěě času a toho se nám nikomu tolik nikdy nedostane, takže to vždy bude jenom namátková kontrola ;)
GT není hra...GT je životní styl.[/size]
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
Příspěvky: 859
Registrován: 21.3.2012 23:53
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR
Bydliště: Pardubice

Re: PENCLE

Příspěvek od Redjous75 »

To Derek : Nulová tolerance ?. Té se reálně nedá dosáhnout. To už by bylo opravdu na budku. A ve skupině dvě to schytali všichni.Padli tresty v průjezdech pitem a několik znás je v podmínce tzn. do dalšího závodu si automaticky nesou kontrolu svého počínání. Jen u jednoho pilota padl tvrdší než obvyklý trest z konkrétních důvodů, byť původně byla penalizace mnou vyložena a prezentována mylně začeš jsem se Trámkovi upřímě omluvil.
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
novcze
Příspěvky: 357
Registrován: 22.3.2012 16:38
PSN ID: novcze

Re: PENCLE

Příspěvek od novcze »

můj přístup k penalizacím je následovný ... snažím se jezdit podle toho jak řekne eddie (i když s tím betonem na horizontu jsem to nepochopil) a pokud to někde nevyjde, ať už kvůli provozu na trati nebo chybě, tak ať to někdo posoudí a klidně penalizuje ;)
Uživatelský avatar
markoduno
  
  
Příspěvky: 1995
Registrován: 21.3.2012 23:18
PSN ID: GT-Racing-cz_MK
Bydliště: Čáslav - dílna za garáží

Re: Penalizace

Příspěvek od markoduno »

Chtěl bych zde vznést dotaz a upřesnit časový prostor pro penalizace a kontrolu samotnými adminy.
Dle propozic se mají dávat protesty do 48 hodin po ukončení závodu (do úterý do cca.22:00). Admini je pak prošetří a vydají verdikt jak to napsal Redjouse: Já osobně záznamy budu kontrolovat ve středu 4.4.12 poté udělám sesumírování a potvrdím skupinu 2. do pátku 6.4.12. To je vcelku srozumitelné.
Jak je to ale s penalizací, kterou uděluje sám admin? Myslím tím tu dobrovolnou kontrolu. Do kdy musí oznámit prohřešek, který se mu nelíbí? Jde o to, aby se pilot mohl účinně bránit. Mě z toho vyplívá, že by měl admin také dodržet daných 48 hodin. Jen prosím o upřesnění.
Děkuji
Naposledy upravil(a) markoduno dne 2.4.2012 12:29, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
speedy
 
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 22.3.2012 10:16
PSN ID: speedy_GTracing
Bydliště: Čáslav

Re: Penalizace

Příspěvek od speedy »

přidám své políčko do ohně. Když někdo dostane povinný průjezd boxy v krátkém závodě (sprintu), je vlastně úplně zaříznutý bez sebemenší šance zajet slušný výsledek - a to bohužel i v hlavním závodě :cry: Ve sprintu s pentlí NEMÁ šanci a v hlavním závodě bude startovat z konce pole. Jde o 2tresty za jeden prohřešek!! Navrhuji pentli za přejetí pitlajny ve sprintu nějak upravit, současná podoba je příliš brutus :x
GT6 = podvod na všechny fanoušky GT :((
Uživatelský avatar
markoduno
  
  
Příspěvky: 1995
Registrován: 21.3.2012 23:18
PSN ID: GT-Racing-cz_MK
Bydliště: Čáslav - dílna za garáží

Re: Penalizace

Příspěvek od markoduno »

i když jsme si penalizace "schválili" (nebo jsme nic nenamítali), tak by opravdu stálo za to je trochu změnit. Zkuste nad tím admini popřemýšlet, zda by nebylo vhodnější udělovat pentle na právě proběhnuvším závodě. Třeba časové. Vím, že toho máte moc a věnovali jste tomu spusty času, ale přeci jenom....
Nicméně bych prosil o zodpovězení mého předešlého dotazu (vysvětlení)
Děkuji
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
Příspěvky: 859
Registrován: 21.3.2012 23:53
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR
Bydliště: Pardubice

Re: Penalizace

Příspěvek od Redjous75 »

markoduno píše:Chtěl bych zde vznést dotaz a upřesnit časový prostor pro penalizace a kontrolu samotnými adminy.
Dle propozic se mají dávat protesty do 48 hodin po ukončení závodu (do úterý do cca.22:00). Admini je pak prošetří a vydají verdikt jak to napsal Redjouse: Já osobně záznamy budu kontrolovat ve středu 4.4.12 poté udělám sesumírování a potvrdím skupinu 2. do pátku 6.4.12. To je vcelku srozumitelné.
Jak je to ale s penalizací, kterou uděluje sám admin? Myslím tím tu dobrovolnou kontrolu. Do kdy musí oznámit prohřešek, který se mu nelíbí? Jde o to, aby se pilot mohl účinně bránit. Mě z toho vyplívá, že by měl admin také dodržet daných 48 hodin. Jen prosím o upřesnění.
Děkuji
Ano máš pravdu a určitě by to byla značka ideál. Součastná podoba se má takto . Do 48 hodin mají piloti prostor jakkoliv se vyjádřit k incidentům mezi sebou, nebo podat stížnost na cokoliv co třeba vidí už sámi ze záznamu. Já za sebe bych velmi rád i dodržel 48hodin na všechno ,ale u mě to třeba nejde.Po závodě mám dva dny ,které jsem po 12 + - 2 hodiny v práci a další volno mě čeká, až ve středu, kdy jsem schopen si vklidu k tomu sednout a projet si všechny postřehy protesty a tak. Takže všeobecně se to má tak, že 48hodin je na podání stížnosti. Admin jej může samozřejmě prošetřit a uzavřít již v těch 48 hodinách, ale čas kdy se výsledky uzavřou a z oficiální určen není. To je právě na adminech. Všeobecně to vychází do 6 dní po závodě, bychom měli mít vše uzavřené a ofiko.
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
Uživatelský avatar
Redjous75
 
 
Příspěvky: 859
Registrován: 21.3.2012 23:53
PSN ID: GT-Racing-cz_JKR
Bydliště: Pardubice

Re: Penalizace

Příspěvek od Redjous75 »

speedy píše:přidám své políčko do ohně. Když někdo dostane povinný průjezd boxy v krátkém závodě (sprintu), je vlastně úplně zaříznutý bez sebemenší šance zajet slušný výsledek - a to bohužel i v hlavním závodě :cry: Ve sprintu s pentlí NEMÁ šanci a v hlavním závodě bude startovat z konce pole. Jde o 2tresty za jeden prohřešek!! Navrhuji pentli za přejetí pitlajny ve sprintu nějak upravit, současná podoba je příliš brutus :x
Je to brutus, to máš pravdu. Na druhou stranu nepočítá se s tím, že by postižený pentli dostával, každý druhý závod. Čili penalizace, jak už psal Eddie je výchovný aspekt a právě její důraz velmi nutí postiženého dávat si na stejnou chybu dobrý pozor. Včera se někdo zmiňoval ,že koukal na závody v La Castllet - Paul Ricard v serii GTpro a prototypů . Já na ní taky koukal a všimnul jsem si jedné věci. Občas, jelikož to trať dovoluje měli snahu piloti si jakoby trať zkracovat hlavně v zatáčkách a komisaři tam rozdávali napomenutí i za takové přejezdy, kdy se dostávali třeba více jak půl vozem za bílou čáru. Prostě to k závodění patří a je to přísné. Jinak samozřejmě super by bylo kdyby hra uměla jen průjezd pitu s nastavením třeba na 10sec stop a go nebo něco podobného ale nejde to. Nebo já nevím třeba Eddie vymyslí něco jiného , nebo uděláme jen pentle kdy se budou odebírat jen sec. třeba 10.20.30 sec z daného závodu nevím. :roll:
Redjous75 - to je podpis.A né ty Vaše hemzi co tam máte.
Uživatelský avatar
speedy
 
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 22.3.2012 10:16
PSN ID: speedy_GTracing
Bydliště: Čáslav

Re: Penalizace

Příspěvek od speedy »

Pepo, pozor na podstatnou drobnost: výchovný nesmí znamenat demotivující a už vůbec ne brutálně likvidující.

Za tím si stojím, "stop and gumy and palivo and go" je ve sprintu nechutný. Navíc ne každý přejede pit lajnu schválně s úmyslem získat výhodu !! To může mít tisíc důvodů, které se admin nedozví.

Můj návrh: Kdo přejede lajnu a přitom někoho omezí(ohrozí), ten si průjezd boxy po právu zaslouží. Pro přejetí čáry bez omezení dalšího pilota navrhuji posun na startu stejného závodu dalšího víkendu o 5 míst dozadu.

Konečné rozhodnutí náleží hlavnímu pořadateli, eddie má práva veta i tabu.
Zamčeno