GT Cup 2013 - Testování

Archív
Zamčeno
eddie

PSN ID: GT-Racing-cz_EM
Kontaktovat uživatele:

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od eddie »

Zde je můj návrh Cupu 2013.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Návrh vychází z podnětů co jsem zachytil zde v diskuzi ohledně závodů, takže auta by byla Prohibited a jelo by se s různými druhy aut přičemž by se pro každý závod mohlo použít jenom jedno auto.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

........................FIA GT Cup 2013.......................

Auta :

Nissan
GT-R R35 TC , 579 PP
Xanavi Nismo Z ´06 , 580 PP
Calsonic Impul GT-R ´08 , 570 PP

Honda
Arta NSX ´06 , 563 PP
Weider HSW - 010 ( Super GT ) ´11 , 562 PP

Toyota
Yellowhat YMS Supra ´05 , 569 PP

Lexus
Petronas Toms SC430 ´08 , 573 PP
Bandai Direzza SC430 ´06 577 PP

Mazda
RX-7 TC , 575 PP

Chevrolet
Camaro SS RM ´10 , 580 PP
Corvete ZR1 (C6) RM ´09 , 581 PP

Ford
GT LM Spec II Test car , 570 PP

Pagani
Zonda R ´09 , 572 PP

Tratě :

1: Závod: Spa-Francorchamps 21 kol + Spa-Francorchamps 14 kol

2. Závod: Motegi Road Course 23 kol + Motegi East Course 29 kol

3. Závod: Indy - Road Course 30 kol + Daytona - Road Course 25 kol

4. Závod: Grand Valley - normal 23 kol + Grand Valley - reverse 21 kol

5. Závod: Roma Circuit 40 kol + Tokyo R246 25 kol

6. Závod: Circuit de la Sarthe - Change time 12 kol + Circuit de la Sarthe - Change time 9 kol

7. Závod: Suzuka Circuit 25 kol + Suzuka Circuit 20 kol

8. Závod: Nurburgring GP/F 25 kol + Nurburgring GP/D 25 kol

9. Závod: Autodromo Nazionale Monza 30 kol + Autodromo Nazionale Monza (No Chicane ) 25 kol

10. Závod: Fuji Speedway F 31 kol + Fuji Speedway GT 26 kol

11. Závod: Laguna Seca 32 kol + Laguna Seca 28 kol

12. Závod: High Speed Ring - normal 45 kol + High Speed Ring - reverse 35 kol

13. Závod: Nurburgring Nordschleife - Change time 7 kol + Nurburgring 24h - Change time 6 kol

Kalendář závodů : 24.2. / 24.3. / 7.4. / 21.4. / 19.5. / 2.6. / 23.6. / 8.9. / 22.9 / 6.10. / 20.10. / 3.11 / 1.12.

Kvalifikace Q1 " Racing hard gumy " 3 ostrá kola pouze před prvním závodem, kde dojde k rozdělení do skupin Q2 už se nepojede....druhý závod se pojede v opačném pořadí výsledků prvního.

Poslední závod cupu se pojede bez kvalifikace....rozdělení do skupin a pořadí na startu prvního závodu určí celkové výsledky po 12 závodech.

V závodech, kde se mění modifikace tratě a nebo je jiná trať pro druhý závod bude umožněno odjet mezi prvním a druhým závode dvě kola ve " Free run ".

Prvním třem jezdcům v první skupině bude sníženo " NEVRATNĚ " PP do příštího závodu o jeden PP bod, během Cupu maximálně o tři PP body

Bodování : 70 , 65 , 60 , 56 , 52 , 49 , 46 , 43 , 40 , 37 , 34 , 31 , 29 , 27 , 25 , 23 , 21 , 20 , 19 , 18 , 17 , 16 , 15 , 14 , 13 , 12 , 11 , 10 , 9 , 8 , 7 , 6 , 5 , 4 , 3 , 2 , 1

Vítěz kvalifikace získá 1 bonusový bod.
Jezdcům kteří odjedou plný počet závodů bude na konci Cupu přičteno 10 bonusových bodů do celkových výsledků.

Do celkové tabulky Cupu se bude započítávat 12 nejlepších výsledků.

Nastavení lobby :

No Skid Recovery Force
No Active Steering
No ASM
Driving Line Off
No TCS
ABS 1

Vehicle Tuning : Prohibited
Tyre Restrictions : Racing Hard

Start Type : Grid start with False start Check
Boost : No
Penalty : Kvalifikace Strong + Závod No
Visible Damage : Off
Mechanical Damage : Heavy
Race Finish Delay : 180
Disable Collisions : Off
Grip Reduction on Wet Track/Track Edge : Real
Tyre and Fuel Depletion : Fast

Projekt je zamýšlen i pro případnou spolupráci s ps3manií , GameBazarem , GTMrázek teamem a GTArenou.
Naposledy upravil(a) eddie dne 18.1.2013 10:24, celkem upraveno 9 x.
GT není hra...GT je životní styl.[/size]
monaco
PSN ID: monaco732

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od monaco »

chlapci, chcem sa Vam podakovat, ze venujete tolko casu tejto organizacie pretekov. Naozaj sa tesim na novu sezonu :)
Este raz DAKUJEM.
Majkl

PSN ID: Magic_Michael_

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od Majkl »

wow, hodně pěkně zpracované, moc se těším na tenhle šampionát! díky eddie za tvojí práci ;)
osiwaru

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od osiwaru »

Startovné bych dal tak 500,-, aby to odradilo případné odpadlíky :), případně vratná kauce :lol:
osiwaru

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od osiwaru »

Dotaz na bodování, doufám, že uvedené body jsou za každý jednotlivý závod.
Příklad píše: V závodě č. 5 - Roma Circuit 40 kol + Tokyo R246 25 kol skončím 5. a 9., znamená to 52 a 40 nebo třeba jen 46.
Já preferuji první možnost 52 a 40, jednotlivě, žádné součty. To kvůli bodovacímu systému na webu.
speedy

PSN ID: speedy_GTracing

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od speedy »

eddie píše:Zde je můj návrh Cupu 2013.
Návrh vychází z podnětů co jsem zachytil zde v diskuzi
Dáváš tomu hodně času a příprav, za to velké uznání.....proti návrhu v předloženému rozsahu se těžko oponuje. Ale přeci:

Nemyslím si, že by tvůj návrh plně reflektoval názor lidí, kteří se do diskuze zapojili !

Už v poslední Kytlici jsme definovali problémy malé účasti v loňském cupu.
  • 1) lidi nemají čas na dlouhé přípravy a testování
    2) jenom stejná auta v závodě jsou srovnatelná
    3) handicap dovažováním PP se neosvědčil (názory 50-50%)
    4) jezdíme furt stejné tratě, chce to změnu
    5) jediné auto pro celou dobu se omrzí
ad1) vybírat si z nabídky aut znamená zase jen hodiny příprav a testování toho nejlepšího pro daný závod - na to nemáme čas a účast zase půjde do kytek...

ad2) včerejší závod na motegi jasně ukázal, že třeba GT-R a GT spolu prostě v jednom závodě jet nemohou!!! Každé auto má naprosto odlišnou charakteristiku podvozku a přestože jsem si zatraceně dával pozor, tak jsem stejně GTčko v první zatáčce sejmul na brzdách.... Když nastoupí do závodu každý s jiným autem, koledujeme si akorát o průser a navíc o remcání, že to nebylo fér atd... (škoda, že FIAGT3cup s námi nejedeš, jasně se to ukazuje)

ad3) I když zavedeš handicap s diferencí "až o 3PP" tak kdo umí stejně bude vyhrávat.... tady není co řešit, tak to prostě je. V minulém cupu jsem jel závod "Rome circuit" proti Braňovi a bylo mi ho i líto, protože to byla hra kočky s myší. Měl jsem o 9PP víc, půl závodu jsem si hrál a pak jsem jen sprostě na topspeedu ujel. A věř, že mě takové vítězství vůbec netěšilo a měl jsem místo euforie z vítězství akorát tak výčitky a pocit marnosti.

ad4) to je těžké komentovat, moc na výběr nemáme.... Co mě ale vůbec nesedí je použití dvou různých tratí na jeden večer. To znamená zase jen potřebu dalšího času na testování a přípravy ... Jasně jsme uznali, že čas je náš největší nepřítel a jaksi se ho vůbec nedostává.

---------------------------------------------------------------------------------
můj návrh je: jedna trať pro celý večer, pojedou se na ni dva závody. Oba budou ve stejné délce. Start do prvního podle výsledku kvaldy. Start do druhého s úplně obráceným pořadím prvního závodu.
PP rozdílnost úplně vynechat, stejně se to neosvědčilo.... Po dobu letních prázdnin udělat v cupu přestávku, tedy cup rozdělit na jarní a podzimní část.
Piloti na divokou kartu nebudou v závodech bodováni, pojedou mimo pořadí. Kdyby se dovažovalo PP, tak neúčast v závodě neznamená vrácení PP.
-----------------------------------------------------------------------------------

lidičky, neberte to jako útok proti eddiemu, který vám nabízí svou stále stejnou koncepci byť lehce kosmeticky upravenou. Můj návrh taky není nic nového pod sluncem, už jsem ho nastínil v Kytlici.
Je to jen další návrh konceptu budoucího šampionátu navržený tak, aby se odstranily největší překážky - tedy nedostatek času na přípravu.
Hlavní rozhodnutí neseme na bedrech my všichni zájemci o účast v celém šampionátu. Je to zábava o nás pro nás. Jinak je to všechno ztracený čas.
Naposledy upravil(a) speedy dne 10.1.2013 13:44, celkem upraveno 5 x.
markoduno

PSN ID: GT-Racing-cz_MK

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od markoduno »

Dotaz na ABS a body:
ABS bych dal 1. Nevím kolik pilotů bude chtít závodit s ABS 0?
Bod za vítězství v kvalifikaci se mi zdá zbytečný.
A PP bych neubíral. U některých jezdců je to stejně zbytečné. Co auto, to jiné PP. Při startu by se zase musela nastavovat místnost několikrát kvůli těm pépéčkářům. Tím se zase vše prodlouží.
Můj názor.

Jinak klobouk dolů Eddie. Pěkná práce.
sonyman

PSN ID: GT-Racing-cz_MR

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od sonyman »

Ahoj, eddieho koncept nového šampiku se mi moc líbí, taky speedyho náměty jsou mi blízké.

Přimlouvám se tedy za úpravy dle návrhu speedyho (jedna trať, PP vynechat, letní přestávka, DK mimo body). S tím bych ještě navrhoval, že auta bychom mohli v šampoinátu střídat, ale po závodech, tedy na trati mít všichni stejné. V tom případě by muselo vedení přidělit před zahájením šampionátu (příp. průběžně) pro jednotlivé podniky konkrétní auto z nabídky. Dále jsem pro nastavení ABS 1.

Nakonec námět pro zvýšení motivace k účasti a dojíždění závodů. Nechcete v rámci šampionátu udělat i týmovou soutěž - dvojic, trojic pilotů? Technicky by to snad neměl být problém (systém to myslím umožňuje), a podle mě by to vneslo další rozměr a motivaci do soutěže.

Díky hoši za Váš čas věnovaný přípravě šampionátu.
perisbond007

PSN ID: perisbond007

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od perisbond007 »

cau hosi. vubec se mi do toho nechce zasahovat, eddie to ma moc pekne udelany ale souhlasim s rychlikem( co nebrzdi) :D . presne se to ukazuje v cupu FIA GT3. vcera sem si paradne zavod uzil a to hlavne proto ze sem si zazavodil s branem ktery jel se stejnym autem. bylo to kolo na kolo fakt super. takze ja sem jednoznacne pro vsechny stejny auto. co se tyka lazeni aut tak o tom to je, kdyz neprijdes na trenink tak pak nekoukej. ten kdo nebude mit cas poladit muze ucite nekomu rict o setup, pak uz je to jenom o tom jestly to uridi. dal bych po 4 -5 zavodech jinou karu a basta.
Majkl

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od Majkl »

No, abych taky přispěl do diskuze..

Myslím si, že pokud budeme mít na každý závod jiné auto tak to bude daleko zajímavější než sterilní závodění se stejnýma autama a s předem jasným výsledkem, auta jsou víceméně "stejná" a to jestli nějaký z nich nejhorší ztrácí 0,5 až 0,7 na nejlepší možné auto na trati vůbec nevadí..

To co vymyslel eddie s těma tratěma se mi líbí ale spíš se přikloním k názoru většiny a to aby jsme jeli jednu trať a bude potřeba taky ty tratě prostřídat ale to je hlavní průser týhle hry.. z čeho vybírat? Nebál bych se přidat nějakou verzi Cape Ringu, Special Stage Route 5, Madrid..

PP vynechat, kalendář si myslím, že vyhovuje přes prázdniny se nejede ani jeden závod a je tam dvou měsíční přestávka.
eddie

Kontaktovat uživatele:

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od eddie »

Pár odpovědí k tématu.

Osiwaru: Bodoval by se každý závod zvlášť, aby odpadlo přepočítávání. Startovné bych letos nedělal neb myšlenka je taková, aby se do cupu zapojili i ostatní GT weby v Čechách a na Slovensku a v té chvíli si myslím, že ceny dáme dohromady i bez startovného.

Speedy: K věcným poznámkám co píšeš se musím vyjádřit tak , že základní myšlenka tohoto projektu je, aby jsme vytvořili něco jiného než se v CZ a SK jezdí. Když si budu chtít zajet stejné auto, jednu trať pro oba závody a stejné PP, tak skočím na GTArenu a není co řešit...projekt je vytvořen, tak proč dělat něco co tu už je. To samé prakticky platí i pro ps3manii a GameBazar. Chtěl jsem prostřednictvým GT racingu poskytnout Českým a Slovenským hráčům Gran turisma něco jiného než je zatím možné jezdit. A ve stejném duchu je to míněno i stěma PP bodama...já vím, že to celkové výsledky až tak neovlivní, ale je to koncept, který nás časově při závodech prakticky vůbec neomezuje a je to taková zvláštnost ježdění zde na GT Racingu.
A v neposlední řadě je potřeba, aby každý tento můj projekt prakticky otestoval....teď píši po dvouhodinovém ježdění s Bálisem, Derekem a Braňem a kluci byli docela překvapení jak je toto ježdění oslovilo a to přitom při prvním přečtení byli spíš zástánci ježdění se stejným autem pro všechny.

Markoduno: ABS je jen takový můj pokus se zeptat, ale už teď je mě jasné, že to bude ABS1. Bod za kvalifikaci nás nikterak časově neomezuje a myslím, že to není špatný dát benefit nejrychlejšímu jezdci v kvalifikaci. U PP bodů by se používal stejný model nastavování lobby jako v loňském roce a tam je jedno jestli má někdo o jedno PP míň a nebo víc.

Sonyman: DK by se jelo mimo body, aby to nezasahovalo do celkových výsledků. Započítavání výsledků dvojic a nebo trojic je myšlenka, která se dá realizovat v každé variantě cupu, takže jestli máš nějaký konkrétní návrh jak to udělat, tak určitě ano.

Perisbond: Slávkova varianta závodění s různými vozy je dobrá, ale chtělo to pro každý vůz zvolit jiný výkon, takhle jsou výkonostní rozdíli mezi auty obrovské...v mém návrhu mají vozy rozdílné PP, takže jsou výkonostně srovnatelné.

Majkl: Madrid a Cape Ring jsou pro tyto vozy nevhodné...Special Stage Route 5 je good a je to jen můj subjektivní názor na tuto trať...z městkých okruhů se mě zdáli vhodnější Tokyo a Řím, ale když bude většinový zájem o tuto není problém jí zařadit do kalendáře.
Majkl

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od Majkl »

Tak když už ne Madrid, tak tam zařaď aspoň Monaco.. :)
DudySVK
PSN ID: DudySVK

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od DudySVK »

Ahoj Eddy

Dakujem ze na mna nezabudas a vzdy ked mozes tak mi napises ohladom vasich pretekov.

Tak ako som uz pisal na ps3maniu skor by mi sedelo rovnake auto a nastavenie prohibited ale ked ze turnaj ma nazov FIA GT tak je jasne ze rozdielne znacky je lepsia volba. Ak kazdy dodrzi presny pocet PP tak je v podstate jedno ak nahodou nejake auto bude lepsie, lebo do kazdeho preteku si musi hrac zobrat aj to horsie pripadne lepsie auto tak ze PP je OK
Datumi mi nesedia ale to asi kazdemu nieco do toho pride a nebude moct odjazdit kazdy pretek. Jun by som vyradil...

kvalifikacia a bod za prve miesto je OK a tak isto aj bodovanie. dobra vec je ze sa pocita 12 pretekou s 13 ale nepaci sa mi prave 10 bodov za odjazdene vsetkych pretekov . V mojom pripade je to jasne ked ze uz teraz viem ze 4 preteky by som nemohol odjazdit.

Najviac co mi ale nevyhovuje je dlzka pretekov. napriklad SPA odjazdit 21 a potom 14 kol tak to je aspon na 3 hodky a to u zeny neprejde :(

Suhrn: ak sa prihlasim do CAPU tak to znamena ze manzelka nemala problem s dlzkou pretekov a akceptujem vsetko co si testoval a vymyslel ci ze u mna problem nieje. V kazdom sampiku mi nieco nesedelo (cas,auto,PP atd) a predsa som odjazdil sampik tak ze asi tak.

Na SVK bude startovat este jedna nova webstranka tak uvidim ako sa to vyvinie.

Este raz dik a super praca!
GT Academy 2012 National Finalist (UK & IE)
GT Academy 2012 National Finalist (SVK)
GT Academy 2013 National Finalist (SVK)
GT Academy Race Camp 2013
markoduno

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od markoduno »

Díky Dudymu jsem se podíval na délku závodů. To mi před tím nedošlo. Můj názor je 1.závod max. 45 min. a 2. závod max.30 min. a nebo 2x do 40 min.
speedy

PSN ID: speedy_GTracing

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od speedy »

o délce závodů už se vedly dlouhé debaty, jsem pro 2 závody ve stejné delce. Každý v rozsahu max. 60minut.
Vyjímkou je endurance, tam určitě budeme ještě délku licitovat...
Naposledy upravil(a) speedy dne 11.1.2013 10:50, celkem upraveno 1 x.
osiwaru

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od osiwaru »

2x 60 je prostě moc, to jsou tři hodiny v kuse se vším všude.
markoduno

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od markoduno »

2 x 60 minut je opravdu moc.
eddie

Kontaktovat uživatele:

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od eddie »

Délky závodů v navrhovaném konceptu.

Každou trať co je v návrhu jsem zkoušel odjet a závody by se měli pohybovat v rozmezí 1. závod cca 50 minut a 2. závod cca 40 minut , když k tomu připočtu kvalifikaci maximálně 15 min , tak je to cca 1 hodina a 45 minut čisté jízdy. S přestávkou mezi závody a prvotním rozdělení do skupin by jsme se měli vejít do 2 hodin a 15 minut, což znamená při začátku v 19:30 , že nejpozději ve 22:00 bude hotovo, když nevzniknou komplikace.
Počet kol je vybírán i s ohledem na možnou strategii během závodu, bez pitu díky Fast opotřebení to asi nedá nikdo a v prvních závodech se bude muset i tankovat.
Počet kol se dá samozřejmě popřípadě snížit, ale doporučil bych si to nejdřív pořádně osahat a to i v četně Fast opotřebení.
novcze
PSN ID: novcze

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od novcze »

určitě se svezu, ať už to bude vypadat jakkoliv, jen ta doba ... kdyby se končilo 21:00, tak by to bylo o moc lepší, například Slávkův GT3 šampík, kdy je v 20:00 už hotovo mě maximálně vyhovuje
Majkl

GT Cup 2013 - Testování

Příspěvek od Majkl »

Dal bych první závod maximálně 50 minut a druhý tak 30 minut.
Tak trochu jsem doufal, že pojedeme opotřebení pneu na Normal a ne na Fast, nemám rád tyhle rozpadající se gumy (po pár kolech je to bída) podobný těm který mají teď v F1. Ale vzhledem k tomu aby to bylo zajímavější i ohledně strategie je to nejspíše správná volba.
Zamčeno